#

Bestuur

Bestuur

Het bestuur draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling Amsterdam. Het zijn leden van de afdeling die door de Algemene Afdelingsvergadering zijn gekozen om een bepaalde functie uit te oefenen.

Sinds 25 september 2018 is bestuur Douwes in functie. Ben jij benieuwd naar de plannen voor dit jaar? Door hier te klikken vind je het beleidsplan.

Contact

Voor vragen, verzoeken en opmerkingen kun je contact opnemen met de secretaris van het bestuur via secretaris.amsterdam@jongedemocraten.nl.

Andere bestuursleden kunnen bereikt worden via hun persoonlijke e-mailadres. Hieronder staan de functies en contactgegevens genoemd.  

Person portrait

Erwin Douwes

Voorzitter

Mijn naam is Erwin Douwes en ik heb dit jaar de eer om voorzitter te zijn van de mooiste afdeling van de JD. Met het team van toppers dit jaar en de ervaringen van verleden jaren kunnen we nu echt een sprong naar voren maken als afdeling. Met deze 5 unieke personen, elk met hun eigen sterke kwaliteiten, heb ik er dan ook vertrouwen in dat we wellicht wel het eerste bestuur in 5 jaar gaan zijn die de rit met zijn allen uitzitten. Ik heb er zin an.

In mijn dagelijks leven studeer ik politicologie aan de UvA, werk ik als croupier (dealer) Blackjack en Poker in het Holland Casino aan het Leidseplein en ben ik liefhebber van de betere disco, funk en hip-hop (maar als je kaartjes heb voor de school ga ik wel mee hoor). Verder hou ik van koken en dineren, infrastructuur, reizen, duimtrofeeën en gekleurde Nike Janoski’s. Ik hou niet van inefficiëntie, slecht opgevoede mensen en linkse economische theorieën. Kom snel een keertje langs, we gaan er een topjaar van maken!

Person portrait

Sanne Schol

Secretaris

Mijn naam is Sanne Marjolein Schol en ik ben 25 jaar oud. Ik studeer bestuurs- en organisatiewetenschappen en mag eindelijk de geleerde theorie met dit bestuursjaar eens in de praktijk brengen. Ik word enthousiast van organiseren, krijg energie van een goed georganiseerde agenda en heb ook nog eens een typesnelheid van 394 apm.

De Jonge Democraten Amsterdam is voor mij een plek waar ik samen met andere mijn interesses tot een hoger niveau mag tillen. Ik voelde dan ook snel dat ik mij meer dan graag wilde inzetten voor onze mooie afdeling. Ik kijk er naar uit dit jaar te mogen fungeren als jullie secretaris en verder te mogen bouwen aan onze pracht vereniging.

Person portrait

Thomas Hellebrand

Commissaris Organisatie

Mijn naam is Thomas Hellebrand en ik ben dit jaar de commissaris organisatie. Ik volg het laatste jaar van de Bachelor European Studies aan de UvA. Europese samenwerking is dan ook waar ik ’s ochtends voor uit mijn bed kom, macro-economie houdt me op de been tot de lunch en de jonge democraten maken mijn dag compleet. Persoonlijk streef ik ernaar om dit jaar de Europese Parlementsverkiezingen op de kaart te zetten. Het is hoog tijd dat er een constructievere houding tegenover ons Europese project komt, in plaats van afbraak.
Mijn functie bij de JDA houdt in dat ik een faciliterende en drijvende rol speel bij het organiseren van politiek inhoudelijke, vormende en sfeeractiviteiten. De thema-werkgroepen spelen hierin de hoofdrol. Verder kunnen leden bij mij aankloppen als ze een goed idee hebben, dat ze graag willen uitwerken. Ik vorm dan als het ware een brug tussen het bestuur en de groepen en commissies. Het is mijn doestelling om dit jaar klaar te staan voor iedereen die de JD kan en wil verrijken met haar of zijn enthousiasme en knowhow. Er is plaats voor eenieder met een liberaal hart. Ik zal mijn succes deels meten aan hoe goed dit tijdens de aankomende verkiezingen tot zijn recht gaat komen, online, op straat en intern. 

Person portrait

Jelt Pekaar

Commissaris Profilering

Beste Amsterdamse Jonge Democraten, 

Mijn naam is Jelt Pekaar, een Zeeuw in hart en nieren, maar in mijn andere organen ondertussen ook een echte Amsterdammer. Ik heb de eer om de rest van het resterende bestuursjaar jullie te voorzien van sensationele social media berichten om jullie op de hoogte houden van al het moois dat wij als afdeling te bieden hebben, om jullie voor te gaan in het steunen van onze moederpartij tijdens de aankomende verkiezingen en om jullie te enthousiasmeren om je talenten of passies te ontwikkelen binnen de JDA, terwijl ik jullie constant weer zal begroeten met een welgemeende glimlach!

In het dagelijks leven volg ik de opleiding tot docerend theatermaker aan de AHK, maar naast mijn passie voor lesgeven en theater heb ik stiekem ook ambities om op beleidsmatig niveau het Nederlands kunstonderwijs te verbeteren om de noodzaak ervan beter tot zijn recht te laten komen. Jullie kunnen mij erop vertrouwen dat ik jullie altijd op de hoogte zal houden van alle activiteiten die wij organiseren en daarnaast heb ik enorm veel zin om met een creatief en gemotiveerd team zo effectief mogelijk campagne te gaan voeren! We hebben een topbestuur waarin iedereen ontzettend goed is in zijn of haar functie, dus ik ga met ontzettend veel vertrouwen de naderende maanden tegemoet. Ik kijk uit naar de komende maanden en ga mijn uiterste best doen om mijn steentje bij te dragen aan de mooiste afdeling van de JD!

Person portrait

Kyllian van der Put

Commissaris Politiek en Pers & Interim Penningmeester

Mijn naam is Kyllian van der Put, 22 jaren oud en aan mij de taak om aankomend jaar het politieke karakter van de afdeling hoog te houden. Daarnaast onderhoud ik het contact met de pers om ervoor te zorgen dat onze idealen ook hier naar voren komen! Afgelopen zomer heb ik mijn master History of Politics and Society mogen afronden en hoop ik snel te kunnen beginnen aan een leuke baan. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer met een zwak voor m’n eigen buurtje: Osdorp. Ondanks dat ik altijd weer iets kan vinden om over te zeiken, krijg ik binnen twee dagen heimwee naar m’n stadje en m’n buurtje. Naast mijn voorliefde voor politiek ben ik een echte sportfanaat, houd ik van lekker eten (geen Hollandse pot!) en lees ik graag een goed (historisch) boek.

Voor aankomend jaar wil ik politiek prominenter in de afdeling plaatsen. Hier wil ik het Regionaal Politiek Programma (RPP) voor gebruiken, welke ik wil laten aanvullen door onze werkgroepen en leden. Daarnaast moeten deze veel gemakkelijker online te benaderen zijn. In het kader van verdere professionalisering wil ik de banden met D66 Amsterdam warm houden en bekijken hoe wij elkaar kunnen ondersteunen. D66 is de gemakkelijkste manier om onze ideeën op de politieke agenda te krijgen en hier wil ik komend jaar vol op inzetten. Daarbij wil ik wel waken voor het behoud van ons eigen karakter; ik zal er niet voor schuwen namens de JDA tegengas aan D66 Amsterdam te geven mochten hun plannen ons niet aanstaan! Mijn laatste focuspunt is betere externe profilering van onze idealen. Ik wil actief gaan deelnemen aan het publieke debat in de vorm van opiniestukken, petities en ludieke acties. In het kader hiervan zie ik ook mogelijkheden om meer op te trekken met andere politieke jongerenorganisaties (PJO’S), waardoor een van mijn speerpunten het warmhouden van deze banden zal zijn!