#

Bestuur

Bestuur

Het bestuur draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken binnen de afdeling Amsterdam. Het zijn leden van de afdeling die door de Algemene Afdelingsvergadering zijn gekozen om een bepaalde functie uit te oefenen.

Sinds 25 september 2018 is bestuur Douwes in functie. Ben jij benieuwd naar de plannen voor dit jaar? Door hier te klikken vind je het beleidsplan.

Contact

Voor vragen, verzoeken en opmerkingen kun je contact opnemen met de secretaris van het bestuur via secretaris.amsterdam@jongedemocraten.nl.

Andere bestuursleden kunnen bereikt worden via hun persoonlijke e-mailadres. Hieronder staan de functies en contactgegevens genoemd.  

Person portrait

Erwin Douwes

Voorzitter

Mijn naam is Erwin Douwes en ik heb dit jaar de eer om voorzitter te zijn van de mooiste afdeling van de JD. Met het team van toppers dit jaar en de ervaringen van verleden jaren kunnen we nu echt een sprong naar voren maken als afdeling. Met deze 5 unieke personen, elk met hun eigen sterke kwaliteiten, heb ik er dan ook vertrouwen in dat we wellicht wel het eerste bestuur in 5 jaar gaan zijn die de rit met zijn allen uitzitten. Ik heb er zin an.

In mijn dagelijks leven studeer ik politicologie aan de UvA, werk ik als croupier (dealer) Blackjack en Poker in het Holland Casino aan het Leidseplein en ben ik liefhebber van de betere disco, funk en hip-hop (maar als je kaartjes heb voor de school ga ik wel mee hoor). Verder hou ik van koken en dineren, infrastructuur, reizen, duimtrofeeën en gekleurde Nike Janoski’s. Ik hou niet van inefficiëntie, slecht opgevoede mensen en linkse economische theorieën. Kom snel een keertje langs, we gaan er een topjaar van maken!

Person portrait

Sanne Schol

Secretaris

Mijn naam is Sanne Marjolein Schol en ik ben 24 jaar oud. Ik studeer bestuurs- en organisatiewetenschappen en mag eindelijk de geleerde theorie met dit bestuursjaar eens in de praktijk brengen. Ik word enthousiast van organiseren, krijg energie van een goed georganiseerde agenda en heb ook nog eens een typesnelheid van 394 apm.

De Jonge Democraten Amsterdam is voor mij een plek waar ik samen met andere mijn interesses tot een hoger niveau mag tillen. Ik voelde dan ook snel dat ik mij meer dan graag wilde inzetten voor onze mooie afdeling. Ik kijk er naar uit dit jaar te mogen fungeren als jullie secretaris en verder te mogen bouwen aan onze pracht vereniging.

Person portrait

Liza Meiland

Penningmeester

Ik ben Liza Meiland en in ben sinds de zomer van 2017 lid van de Jonge Democraten Amsterdam. Sinds 2014 woon ik in Amsterdam-Oost, in de bekende 1095 buurt en ga ik door het leven als moderne hipster in tweedehandskleding. Ik hou van gezelligheid, de JD Amsterdam, feestjes, fitness en cijfers.

Voor de rol van penningmeester wil ik me 100% inzetten en kan ik jullie verzekeren dat ik genoeg tijd en aandacht besteed om de schatkist van de jonge democraten te bewaken. Door mijn werkervaring in de accountancy samen met het volgen van de masteropleiding accountancy, heb ik ervaring met het opstellen en beoordelen van budgetten en zal ik deze ervaring gebruiken om met de aankomende bezuinigingen, een efficiënt budget te maken.

Een van de belangrijkste punten die ik tijdens mijn werk heb geleerd en het belang van duidelijke procedures en een sterke interne beheersing. Dit zorgt namelijk ervoor dat iedereen weet wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn en worden onnodige kosten voorkomen. Naast de financiële aspecten wil ik ook de communicatie met de leden transparanter maken zodat jullie weten waar je aan toe bent. Ook wil ik de banden met het landelijk bestuur verder versterken en de communicatie met D66 in goede banen leiden.

Daarom ben ik van plan deze ervaring toe te passen voor de formulering van procedures rondom de in- en uitgaande geldstromen van de JDA en jullie ledengeld nuttig te besteden zodat we er een prachtig jaar van kunnen maken.

Person portrait

Kyllian van der Put

Commissaris Politiek en Pers

Mijn naam is Kyllian van der Put, 22 jaren oud en aan mij de taak om aankomend jaar het politieke karakter van de afdeling hoog te houden. Daarnaast onderhoud ik het contact met de pers om ervoor te zorgen dat onze idealen ook hier naar voren komen! Afgelopen zomer heb ik mijn master History of Politics and Society mogen afronden en hoop ik snel te kunnen beginnen aan een leuke baan. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer met een zwak voor m’n eigen buurtje: Osdorp. Ondanks dat ik altijd weer iets kan vinden om over te zeiken, krijg ik binnen twee dagen heimwee naar m’n stadje en m’n buurtje. Naast mijn voorliefde voor politiek ben ik een echte sportfanaat, houd ik van lekker eten (geen Hollandse pot!) en lees ik graag een goed (historisch) boek.

Voor aankomend jaar wil ik politiek prominenter in de afdeling plaatsen. Hier wil ik het Regionaal Politiek Programma (RPP) voor gebruiken, welke ik wil laten aanvullen door onze werkgroepen en leden. Daarnaast moeten deze veel gemakkelijker online te benaderen zijn. In het kader van verdere professionalisering wil ik de banden met D66 Amsterdam warm houden en bekijken hoe wij elkaar kunnen ondersteunen. D66 is de gemakkelijkste manier om onze ideeën op de politieke agenda te krijgen en hier wil ik komend jaar vol op inzetten. Daarbij wil ik wel waken voor het behoud van ons eigen karakter; ik zal er niet voor schuwen namens de JDA tegengas aan D66 Amsterdam te geven mochten hun plannen ons niet aanstaan! Mijn laatste focuspunt is betere externe profilering van onze idealen. Ik wil actief gaan deelnemen aan het publieke debat in de vorm van opiniestukken, petities en ludieke acties. In het kader hiervan zie ik ook mogelijkheden om meer op te trekken met andere politieke jongerenorganisaties (PJO’S), waardoor een van mijn speerpunten het warmhouden van deze banden zal zijn!

Person portrait

Thomas Hellebrand

Commissaris Organisatie

Mijn naam is Thomas Hellebrand en ik ben dit jaar de commissaris organisatie. Ik volg het laatste jaar van de Bachelor European Studies aan de UvA. Europese samenwerking is dan ook waar ik ’s ochtends voor uit mijn bed kom, macro-economie houdt me op de been tot de lunch en de jonge democraten maken mijn dag compleet. Persoonlijk streef ik ernaar om dit jaar de Europese Parlementsverkiezingen op de kaart te zetten. Het is hoog tijd dat er een constructievere houding tegenover ons Europese project komt, in plaats van afbraak.
Mijn functie bij de JDA houdt in dat ik een faciliterende en drijvende rol speel bij het organiseren van politiek inhoudelijke, vormende en sfeeractiviteiten. De thema-werkgroepen spelen hierin de hoofdrol. Verder kunnen leden bij mij aankloppen als ze een goed idee hebben, dat ze graag willen uitwerken. Ik vorm dan als het ware een brug tussen het bestuur en de groepen en commissies. Het is mijn doestelling om dit jaar klaar te staan voor iedereen die de JD kan en wil verrijken met haar of zijn enthousiasme en knowhow. Er is plaats voor eenieder met een liberaal hart. Ik zal mijn succes deels meten aan hoe goed dit tijdens de aankomende verkiezingen tot zijn recht gaat komen, online, op straat en intern. 

Person portrait

Aziza Filal

Commissaris Profilering

Mijn naam is Aziza Filal en dit jaar neem ik de verantwoordelijkheid van portefeuille profilering binnen het JDA bestuur op me. Mijn doel binnen het bestuur is om meer mbo studenten lid te laten worden, zodat wij een breder en diversere afdeling kunnen zijn, waar voor iedereen een plekje is. Hier wil ik mijn zorg voor uitdragen, omdat ik als mbo-student zijnde nog met een vrij kleine populatie ben binnen de afdeling. Uiteraard zijn alle studenten/jongeren van alle klassen van harte welkom.

Naast politiek actief te zijn, studeer ik Sociaal Maatschappelijk Werk op het mbo. Verder doe ik aan vrijwilligerswerk voor vluchtelingen bij Stichting Havenstraat. Mijn passie is om mensen te helpen en te entertainen, zo doe ik ook aan ervaringstheater bij AchterdeBerg Producties en heb ik aan verschillende theaterproducties mogen deelnemen.

Ten slotte zeg ik een dikke JA! tegen de leukste afdeling om deze nog leuker en diverser te maken in alle opzichten, samen met mijn medebestuursleden. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage, onze jongerenorganisatie kan verrijken met meer klank en kleur van alle klassen waar wij als jongeren met zijn allen over beschikken.