#

Vacature Commissaris Politiek en Pers

Standpunten

Vacature commissaris Politiek en Pers Jonge Democraten Amsterdam


Over de functie commissaris Politiek en Pers bij de Jonge Democraten Amsterdam

Als Commissaris Politiek en Pers ben je verantwoordelijk voor de politieke lijn binnen het bestuur. Dit houdt in dat je op de hoogte bent van de inhoud van zowel het Regionaal Politiek Programma (RPP) als het landelijke Politieke Programma (PP). Je zorgt ervoor dat het RPP up-to-date blijft door middel van het maken van amendementen hierop (waar de leden op de ledenvergadering over kunnen stemmen). Daarnaast zorg je ervoor dat leden kwalitatief goede moties aanleveren voor de landelijke congressen. Je bent er verantwoordelijk voor dat dit binnen de vereniging leeft en draagt daar zelf ook aan bij door het indienen van persoonlijke moties.

 

Als Commissaris Politiek en Pers ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt voor D66 Amsterdam namens de JDA. Je zorgt ervoor dat onze standpunten zo goed als mogelijk bij hen uitgedragen worden. Elke maandag zit je aan tafel bij de fractievergadering van D66 Amsterdam en heb je inspreekrecht op de diverse agendapunten die hier besproken worden. Daarnaast geeft D66 Amsterdam je elke vergadering de ruimte om namens de JDA een update te geven over de gang van zaken binnen je bestuur en de vereniging in zijn algemeenheid. Aangezien je aan tafel zit met zowel gemeenteraadsleden als wethouders is het van belang dat je sterk in je schoenen staat en tegen een stootje kan. Connecties binnen D66 Amsterdam zijn hierin handig, maar geen vereiste.

 

Binnen deze functie ben je ook persvoorlichter. Dit houdt in dat je, waar nodig, persberichten opstelt en de pers te woord staat. Hierin werk je nauw samen met het landelijk bestuurslid Pers, die in de regel zelf alle persverzoeken beantwoordt. Alleen op lokaal niveau kan het voorkomen dat je zelf een verklaring moet afleggen. Dit doe je altijd nadat je hierover met het landelijk bestuurslid gesproken hebt.

 

Voor deze functie wordt 12-20 uur per week gerekend. Denk hierbij aan eens per twee weken vergaderen, iedere week een activiteit en geregeld aanwezig zijn bij landelijke JD-activiteiten. Deze vinden ook vaak plaats in het weekend. In het begin van het jaar ben je waarschijnlijk wat drukker dan dan later in het jaar, omdat in de beginmaanden iedereen zijn draai moet vinden.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een super leuke afdeling, waar jij een jaar lang de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen, maar ook de afdeling weer een stap verder te brengen. Je leert alles over de Jonge Democraten en ontmoet een hoop nieuwe en leuke mensen. Kortom een jaar bestuur bij de Jonge Democraten Amsterdam is een jaar vol inhoud, maar vooral met een hoop gezelligheid!

 

Zijn dit jouw kwaliteiten?

  • Je ziet jezelf als een politiek dier; je weet wat er politiek speelt op zowel landelijk als lokaal niveau en je bent in staat om mee te praten in het publieke debat.
  • Je kent het Politiek Programma (PP) en Regionaal Politiek Programma (RPP) van de JD en bent in staat om de inhoud hiervan uit te dragen naar de buitenwereld, ook als deze afwijkt van je eigen opvattingen.
  • Je kan tegen een stootje en bent niet bang om in discussie te gaan met bijvoorbeeld wethouders of gemeenteraadsleden.
  • Je bent in staat waar nodig de pers te woord te staan en weet hoe je persberichten opstelt.

 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature of heb je nog vragen? Stuur dan een bericht naar secretaris.amsterdam@jd.nl