Word Actief!

Word Actief!

Vind je het leuk om naar onze activiteiten te komen, maar wil je een wat actievere rol spelen binnen de afdeling? Er zijn genoeg mogelijkheden waardoor dat kan. We hebben verschillende teams waar binnen je je talenten kunt ontplooien of je kunt ontwikkelen op een bepaald gebied. Ze zijn een mooie gelegenheid om snel andere JD-ers te leren kennen. Ben je in een van onderstaande teams of commissies geïnteresseerd of wil je meer informatie, neem dan contact op met de betreffende contactpersonen.

De JD Amsterdam biedt veel mogelijkheden tot actief worden. Op deze pagina zetten we op een rijtje wat je zoal binnen de JD Amsterdam kunt doen.

Politieke Commissies

De Politieke Commissies houden zich binnen de JD Amsterdam bezig met het politiek-inhoudelijke deel van de vereniging. Momenteel zijn er zeven actieve politieke commissies. Elke commissie houdt zich bezig met één thema. De commissies laten regelmatig aan de rest van de vereniging zien waarmee ze bezig zijn, bijvoorbeeld door het schrijven van een opiniestuk, het organiseren van een discussieavond (COM-avond) of het indienen van moties en amendementen op congressen.

Nieuwsgierig en wil je meer informatie? Ga dan naar het overzicht van onze Politieke Commissies.

Organisatorische teams

De organisatorische teams zorgen ervoor dat er bij de JD Amsterdam altijd wat te beleven valt. Zij zijn vaak verantwoordelijk voor het organiseren van één activiteit of een serie van activiteiten. Denk hierbij aan een symposium, Politiek Inhoudelijke Nieuwsgerichte Discussieavond (PINDA) of de Algemene Afdelingsvergadering. Vaste Organisatorische Teams zijn het PINDA-Team en het Promotieteam, maar er zijn ook regelmatig veranderende kortlopende teams. Daardoor zijn de actieve organisatorische teams aan verandering onderhevig,

Een overzicht van de organisatorische commissies vind je hier.

JD College en Debatteam

Het JD College is het onderdeel van de JD Amsterdam dat zich bezighoudt met de organisatie van trainingen en workshops. Deze staan open voor alle leden en iedereen binnen de afdeling Amsterdam kan hier dus aan deelnemen.

Het meest zichtbare deel van het JD College is het Debatteam. Dit team wordt getraind in de kunst van het debatteren en zat regelmatig in debat gaan met andere afdelingen en (maatschappelijke) organisaties.

Nieuws

JDA twinning naar Berlijn!

Zondag 24 september kiest Duitsland een nieuwe Bondsdag. De Jonge Democraten Amsterdam gaan van 22 tot en met 25 september naar Berlijn om kennis te maken met de Duitse politiek en onze zusterorgan...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
zaterdag 04 november 10:00
Symposium zelfstandigen op de arbeidsmarkt - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten