#

Word Actief!

Word Actief!

Wie zijn wij?

Ben jij geïnteresseerd in politiek en wil jij er meer over leren? Dan ben je bij de Jonge Democraten aan het goede adres! De Jonge Democraten zijn een Nederlandse progressief liberale politieke jongerenorganisatie. Door heel Nederland organiseert de JD politieke activiteiten, ook hier bij JD Amsterdam.

Bij de JD vind je een ideale mix tussen politieke inhoud en gezelligheid. De JD organiseert tal van politieke activiteiten. Zo hebben we met andere Amsterdamse PJO's gedebatteerd over verschillende onderwerpen, zoals bijvoorbeeld drukte in de stad. Daarnaast zijn we met twee afgevaardigden van de taskforce VN Veiligheidsraad van het ministerie van Buitenlandse Zaken in gesprek geweest over de rol die Nederland zal gaan spelen in de VN Veiligheidsraad in 2018. Onze themagroep duurzaamheid heeft een activiteit georganiseerd waarbij we naar drie sprekers luisterden die spraken over een circulaire economie en wat daar allemaal bij komt kijken. Kijk voor meer info over de themagroepen op de pagina: themagroepen.

Kom een keer langs!

Schroom niet ons te mailen, de themagroepen zijn ontzettend laagdrempelig en toegankelijk. Wij verwelkomen je graag bij één van de vergaderingen of activiteiten. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, doe op een luchtige manier kennis op, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

Door het hele jaar heen worden speciaal voor nieuwe leden introductieweekenden en -dagen georganiseerd. Deze introductie-activiteiten zijn speciaal bedoeld om op een ontspannen manier kennis te maken met andere Jonge Democraten. Bovendien leer je tijdens zo'n introductie de organisatiestructuur en de uitgangspunten van de JD kennen. Je afdeling houdt je op de hoogte waar en wanneer er een introductie-activiteit is. Het kan zijn dat er niet direct een introductie-activiteit wordt georganiseerd wanneer jij lid wordt. Schroom dan niet en kom gewoon naar een activiteit op de dinsdagavond toe. Voordat je het weet, ben je met een Jonge Democraat aan de praat!

Uiteraard kan je gewoon vrijblijvend komen kijken, kijk voor de activiteiten in de agenda die je kunt vinden op de website of like onze facebookpagina!

Tot snel,

Het afdelingsbestuur